Raadslid.Nu sluit met Deloitte kennispartnerovereenkomst

UTRECHT/DEN HAAG - Patrick Jussen, voorzitter Lokaal en Middenbestuur Deloitte Accountants en partner Public Sector Deloitte, en Mark den Boer, voorzitter van Raadslid.Nu, hebben de gezamenlijke kennispartnerovereenkomst ondertekend.

De kennispartnerovereenkomst tussen Deloitte en Raadslid.Nu heeft onder meer tot doel de vaardigheden van raadsleden en gemeenteraden te vergroten op het sturen op financien en hoe de controlerende functie versterkt kan worden. Zo biedt Deloitte trainingen om de leesvaardigheid op financien en andere cijfers in begrotingen te vergroten, door speed reading. Voor meer informatie klik hier.

Sterke gemeenteraad

De nieuwe kennispartnerrelatie van Raadslid.Nu met Deloitte vormt een continuering van de relatie van beide partijen. Rondom de raadsverkiezingen van 2014 is er door Deloitte in samenwerking met Raadslid.Nu een publicatie gemaakt voor de nieuw gekozen raadsleden: "Raadsleden Centraal. Goede raad voor een sterke gemeenteraad."

De kennispartnerrelatie van Deloitte met Raadslid.Nu is ook een gezamenlijk vertrekpunt om de controlerende functie van de raad te versterken. De gemeenteraad is opdrachtgever voor de accountant en daarmee voor de controle door de accountant op de gemeentelijke begroting. Raadslid.Nu wil daar niet alleen in 2015 aandacht aan geven, maar ook in 2016, het jaar waarin Raadslid.Nu de controlerende rol van de raad centraal stelt in zijn activiteiten, publicaties en evenementen.

Deloitte Public Sector

Op de speciale site van Deloitte voor de Public Sector is er meer informatie te vinden over public learning, de effecten van verliezen op grondposities en de vraag of er winst gemaakt mag worden op gemeentelijke leges. Voor meer informatie daarover klik hier.

Bij de foto: Patrick Jussen, partner Public Sector Deloitte en voorzitter Lokaal Middenbestuur Deloitte Accountants, en Mark den Boer (r.), voorzitter van Raadslid.Nu zetten de handtekeningen onder de gezamenlijke kennispartnerovereenkomst.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 19 mei 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu