Financiele bijdrage voor mensen met een laag inkomen

Inwoners van Brielle met een laag inkomen kunnen bij de gemeente een minima toeslag aanvragen. Voorheen was dit het persoonlijk minima budget. De Individuele Minima Toeslag is een jaarlijkse toeslag voor mensen van 21 jaar of ouder, die de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. Mensen die de pensioengerechtigde leeftijd en een laag inkomen hebben, kunnen een bijdrage in de energiekosten krijgen.

Individuele minima toeslag

Deze toeslag is voor mensen die langdurig een laag inkomen hebben, waardoor zij niet kunnen sparen voor onverwachte uitgaven. Het kan daarbij gaan om aanschaf, vervanging en reparatie van gebruiksgoederen met een duurzaam karakter, zoals een wasmachine of koelkast. De toeslag bestaat uit een basistoeslag, eventueel verhoogd met een aanvullende toeslag en kindtoeslag. U ontvangt een aanvullende toeslag als u werkt of bent vrijgesteld van de arbeidsplicht. Ook wordt de toeslag verhoogd als u kinderen heeft in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. De basistoeslag is EUR 200,- per jaar. De aanvullende toeslag is EUR 200,- per jaar. De kindtoeslag is EUR 200,- per kind per jaar.

Bijdrage energiekosten

De bijdrage energiekosten is bedoeld als tegemoetkoming in de stookkosten voor mensen op pensioengerechtigde leeftijd, die een laag inkomen hebben. De bijdrage in de energiekosten is EUR 425,- per jaar.

Voorwaarden en aanvragen

Meer informatie over de voorwaarden staat op www.nissewaard.nl onder Werk en Inkomen. U kunt het aanvraagformulier voor beide regelingen downloaden of ophalen bij het Plein Werk en Inkomen, Uitstraat 8-18 in Spijkenisse.