Europese oproep voor onderzoek naar HIV/AIDS, tuberculose, malaria en tropische infectieziekten

Meer artikelen

Gepubliceerd op: 19 mei 2015 | Gewijzigd op: 19 mei 2015

Houdt u zich bezig met de ontwikkeling van middelen voor het behandelen, voorkomen of diagnosticeren van HIV/AIDS, tuberculose, malaria of de zogenaamde verwaarloosde (tropische) infectieziekten? Het EDCTP heeft hiervoor op dit moment 3 oproepen (calls) open staan.

De European & Developing Countries Clinical Trials Partnership (EDCTP) is een publiek-publieke samenwerking tussen landen uit Europa en Sub-Saharisch Afrika. Deze landen besturen EDCTP en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het EDCTP2 programma dat gefinancierd wordt door deze landen en Horizon 2020, het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.

Voor wie

Elke zelfstandige organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling of innovatie kan deelnemen. Het programma verplicht tot samenwerking met buitenlandse partners in Europa en Sub-Saharisch Afrika.

Voor directe financiering komen alleen organisaties in aanmerking die gevestigd zijn in een lidstaat van de Europese Unie of in een land geassocieerd met het EU onderzoeksprogramma Horizon 2020 of in een van de landen in Sub-Saharisch Afrika.

Onderwerpen

EDCTP financiert alleen klinisch onderzoek gericht op de ontwikkeling van nieuwe en bestaande behandelmethoden en klinische testen voor HIV/AIDS, tuberculose, malaria of andere armoede gerelateerde infectieziekten in Sub-Saharisch Afrika. De nadruk ligt op het financieren van grotere klinische onderzoeken (fase II en III).

Financiering

Financiering van onderzoek vindt plaats op basis van publieke oproepen tot het indienen van onderzoeksvoorstellen. Deze voorstellen worden beoordeeld door onafhankelijke experts. Financiering wordt verstrekt aan de beste voorstellen. Voor het totale EDCTP2 programme (2014-2024) is een bedrag van 1,3 miljard Euro toegezegd.

Openstaande oproepen

Op dit moment staan er 3 oproepen open voor indiening. De sluiting is op 18 juni 2015.

Meer over informatie over deze oproepen en hoe u kunt indienen vindt u op de website van EDCTP: www.edctp.org