Gezocht: Tandempiloten (m/v)


Gezocht: Tandempiloten (m/v)
Geplaatst op 21 mei 2015

Piloten? Stokers?
Dit zijn benamingen voor renners op de tandem. De piloot zit voorop en stuurt, de stoker is de motor van de tandem en zorgt voor extra aandrijving. Het tandemrijden valt binnen de discipline Aangepast Wielrennen van de KNWU, de stoker is namelijk een blinde of slechtziende. \\015\\015



Wij zijn op zoek naar jou!

De KNWU is op zoek naar mensen die geinteresseerd zijn in het rijden op een tandem!Dit kan uiteindelijk op het hoogste niveau, de Paralympics in Tokyo 2020. Voor de allerbeste tandemkoppels is er zelfs ondersteuning van NOC*NSF mogelijk.



Integratie

Niet iedereen zal het talent en de behoefte hebben om naar de Paralympics te gaan maar lijkt het je toch leuk om op een tandem te rijden, zowel als stoker als piloot, dan ben je ook van harte welkom. De KNWU richt zich namelijk ook op de breedtesport. Het doel hiervan is de integratie tussen
aangepast wielrennen en regulier wielrennen te verbeteren en daarnaast de trainingsmogelijkheden voor blinden en slechtzienden te vergroten bij verenigingen verspreid over het land.



Aanmelden

Heb jij interesse om als piloot op een tandem te rijden? Of je nu beginner bent of al ervaren, maar je hebt de ambitie om als duo te fietsen. Meld je dan aan! Dit kan via aangepastwielrennen@knwu.nl of via het aanmeldingsformulier .