Onthulling eerste steen Gezondheidscentrum Vroomshoop


Op woensdag 20 mei heeft wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenterand de eerste steen gelegd in het in aanbouw zijnde Gezondheidscentrum aan het Oranjeplein in Vroomshoop.

Tijdens zijn toespraak ging dhr. H.F.X. Weghorst als woordvoerder namens de investeerders in op de voorbereidingen van het plan en het feit dat nu eindelijk de bouwactiviteiten voor het Gezondheidscentrum zijn gestart. De investeerders van het plan, die verenigd zijn in Maatschap het
`tref'punt, hebben dit moment aangegrepen om stil te staan bij het feit dat dit plan nu tot realisatie is gekomen. De officiele handeling bestond uit de onthulling van een eerste steen die naast de hoofdingang van het Gezondheidscentrum is aangebracht.

Door de uitermate constructieve opstelling van de investeerder en de gemeente is er een plan ontstaan dat enerzijds financieel haalbaar is en anderzijds een positieve aanvulling is voor de omgeving waarbij de gemeente zorgt voor de aanleg van de infrastructuur van straten, parkeren en groen.
De voorlopige planning voor de bouw is er op afgestemd dat het pand aan het einde van dit jaar wordt opgeleverd.

Tijdens de informele bijeenkomst na afloop gaf wethouder Binnenmars aan zeer verheugd te zijn met het initiatief van de investeerders in het `tref'punt. Na de nieuwbouw van activiteitencentrum Het Punt en de inrichting van het belevingsplein is dit een volgende stap in de realisering van de
centrumvisie. Hij noemde het pand een aanwinst voor Vroomshoop en de gemeente Twenterand.