Politie bindt strijd aan tegen scootmobielen-dieven


Geplaatst: 21-5-2015

In de afgelopen vier maanden zijn 17 scootmobielen gestolen in Lelystad. De politie drukt scootmobiel-gebruikers in Lelystad op het hart om hun scootmobiel op slot te zetten en in een afgesloten ruimte te plaatsen.

Politieauto's

Kans op diefstal verkleinen

De politie bindt de strijd aan tegen scootmobielen-diefstal door de komende tijd hieraan extra aandacht te schenken bij surveillance in de buurten en wijken en extra in te zetten op opsporing. Daarnaast roept de politie scootmobiel-eigenaren op om maatregelen te nemen om de kans op diefstal
zo klein mogelijk te maken.

Wat kunnen mensen zelf doen?

* Zorg voor een goed en stevig slot op de scootmobiel.
* Zet de scootmobiel bij voorkeur altijd binnen. Plaats de scootmobiel in de schuur en sluit deze af. Woont u in een appartementencomplex, bespreek dan met andere bewoners of het goed is dat de scootmobiel in het trappenhuis, dus ook binnen geplaatst kan worden. Omdat dit altijd een
gezamenlijke ruimte is, en ook toegankelijk voor (ongewenste) gasten, is het raadzaam de scootmobiel alsnog vast te maken met een slot aan een paal, traphek of ander vast item.
* Mocht u geen ruimte hebben om de scootmobiel binnen te zetten, zet dan de scootmobiel op een plaats waar u zelf regelmatig kunt controleren of hij er nog staat. Bij voorkeur in het licht van een lantaarn of buitenlamp. U kunt eventueel zelf een lamp monteren met een bewegingsmelder.
* Heeft u geen schuur of andere binnenruimte, dan is het te overwegen uit te kijken naar kleinere, mobiele of opvouwbare stallingsystemen. Zo staat de scootmobiel toch enigszins binnen en is het voor dieven te veel werk om de scootmobiel te stelen.
* Maak de scootmobiel altijd vast aan een vast item. Denk aan een fietsenrek, lantaarnpaal of hekwerk.
* Inwoners die verdachte zaken zien of iets niet vertrouwen, wordt geadviseerd om meteen 1-1-2 te bellen en bij diefstal altijd aangifte te doen.