Unit4 eerste leverancier van cloudoplossing aan Canadese overheidsinstelling

Utrecht - 21. May 2015

De Canadese gemeente Port Coquitlam (57.000 inwoners) heeft het cloud ERP-systeem Unit4 Business World in gebruik genomen. Het is de eerste overheidsinstelling in Canada die publieke data onderbrengt in de cloud. Unit4 heeft een IBM Softlayer hardwareserver en een virtuele serverinfrastructuur ingezet om de overheidsorganisatie te ondersteunen in het in de cloud opslaan van gegevens volgens de Canadese wetgeving.

In British Columbia, waar Port Coquitlam onder valt, is het verplicht om alle informatie te beheren in Canadese datacentra. Unit4 maakt het voor de gemeente mogelijk om persoonlijke informatie, waaronder informatie over personeel, personeelskosten en informatie over de belastingbetaler, veilig op te slaan in een datacentrum.

Robin Wishart, Director of Corporate Support bij Port Coquitlam: "Het opslaan van publieke data in de cloud betreft een nieuwe ontwikkeling voor Canadese overheidsinstellingen en we zijn trots op het feit dat we het nu al hebben geimplementeerd. Met het maken van de keuze voor deze software is er gelet op technologie, functionaliteit, kosten en beveiliging. Beveiliging is hierbij het belangrijkste, wat ook blijkt uit het team specialisten dat over de veiligheid van het datacentrum gaat."

"De mogelijkheid om publieke data te beheren in de cloud is een doorbraak in Canada", aldus Scott Kamieneski, Senior Vice President en Managing Director van Unit4 Noord-Amerika. "We zijn trots op de samenwerking met IBM binnen dit project en zijn enthousiast dat we organisaties uit de publieke sector een betaalbare en beveiligde cloud ERP-oplossing kunnen leveren, zonder daarbij in te leveren op functionaliteit.

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.

Voor meer informatie: http://www.unit4.nl, Twitter @Unit4_NL en LinkedIn.