College stemt in met ontwerp bestemmingsplan Vogelhorst


22 mei 2015

College stemt in met ontwerp bestemmingsplan Vogelhorst

Het college van BenW heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan Vogelhorst. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de wijk Vogelhorst, gelegen in het stadsdeel Almere Hout.

Ontwerp bestemmingsplan
De geldende bestemmingsplannen voor dit gebied zijn voor een groot deel ouder dan 10 jaar. Het nieuwe bestemmingsplan is voor het deel van Vogelhorst I een actualisatieplan ter vervanging van de verouderde bestemmingsplannen voor dit gebied. Het gebied van Vogelhorst II, waar
actuele gronduitgiften worden gedaan, wordt ook meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan, evenals de strook die is gelegen tussen Vogelhorst II en de Kievitsweg. Het plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiks- en bouwmogelijkheden.

Ontwerp hogere waarden geluidhinder
Gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan wordt er ook een ontwerp besluit hogere waarden Wet Geluidhinder voor het gedeelte van Vogelhorst II dat grenst aan de Vogelweg in procedure gebracht.

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp hogere waarden inzien
Het ontwerp bestemmingsplan Vogelhorst en het ontwerp besluit hogere waarden zal na de gebruikelijke aankondiging in Almere Dichtbij en op gemeenteblad.almere.nl gedurende zes weken ter inzage liggen bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis. De stukken zullen tevens digitaal zijn in
te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure.nl.

In de bekendmaking wordt aangegeven hoe en binnen welke periode kan worden gereageerd op het bestemmingsplan en op het besluit hogere waarden. De terinzagelegging is vanaf eind mei 2015 gepland.