Feestelijke overdracht Wmo-vervoer Connexxion


22 mei 2015

Wethouder Karsten Klein (zorg) en Marc Rozendal, directeur Taxi van Connexxion, hebben donderdag 21 mei het officiele startsein gegeven van het vernieuwde Taxibus Wmo-vervoer.

Een taxibusje van HTM - de huidige vervoerder - werd op het stadhuisplein een mobiele wasstraat ingereden. Even later kwam een nieuw Connexxionbusje uitgereden. De namaak zeepvlokken vlogen daarbij door de lucht, gevolgd door een paar stevige knallen.

Wethouder Klein keek in zijn toespraak terug op acht jaar dat de Haagse HTM de duizenden door de stad reed. Het Wmo-vervoer heeft een enorme groei doorgemaakt van een paar duizend per dag tot bijna een half miljoen ritten per jaar. Na aanbesteding neemt Connexxion het vervoer op 1 juni over
van HTM Specials. "Ik hoop dat jullie vanuit de huidige kwaliteit nog verdere slagen kunnen maken", aldus wethouder Klein. "Ons hebben jullie in elk geval aan jullie zijde."

Nieuw vervoer vraagt om nieuw materieel. Voor Taxibus worden onder meer 45 duurzame busjes ingezet die op aardgas rijden. Alle boekingen voor Taxibus komen straks binnen in het gloednieuwe call center op de Connexxionvestiging aan de Houtwijklaan. Voor dit Wmo-vervoer heeft Connexxion een
groot aantal medewerkers overgenomen van HTM- Specials: telefonisten, centralisten en chauffeurs. Zodat wij dezelfde punctualiteit kunnen garanderen.