Burgemeester verwelkomt 100.000ste bezoeker `Routes of Liberation'


Burgemeester verwelkomt 100.000ste bezoeker `Routes of Liberation'

Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft op donderdagmiddag 21 mei in de Sint Christoffelkathedraal de 100.000ste bezoeker van de reizende expositie `Routes of Liberation' verwelkomd. Die eer ging naar de heer en mevrouw Blom uit Rijswijk (Zuid-Holland); zij werden in het zonnetje gezet.
De heer en mevrouw Blom ontvingen een cadeau van de Stichting Liberation Route Europe, de Provincie Limburg, de Gemeente Roermond en de VVV-Midden-Limburg.

Burgemeester Rianne Donders - de Leest met de heer en mevrouw Blom uit Rijswijk.

De tentoonstelling `Routes of Liberation' is gemaakt op initiatief van de Stichting Liberation Route Europe, die samen met tientallen internationale partners werkt aan het inzichtelijk maken van de Liberation Route Europe (www.liberationroute.nl). Dit is de route die de geallieerden door
Europa aflegden om een eind te maken aan de nationaalsocialistische overheersing. Het ongeveer 3.000 kilometer lange traject begint in Zuid-Engeland en voert via Normandie onder meer door Belgie en Nederland richting Berlijn. Ook Polen is bij de Liberation Route Europe aangesloten. Aan het
realiseren van de route werken vooraanstaande internationale partners mee zoals musea en universiteiten.

Voor zover bekend is het voor het eerst in de geschiedenis dat zes Europese landen de handen ineen hebben geslagen om vanuit `multiperspective storytelling' te laten zien hoe zij de bezettingsjaren in de vorige eeuw hebben ervaren en hoe zij omgaan met vrijheid (www.routesofliberation.com).

De tentoonstelling is nog tot en met 28 mei 2015 te zien in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond.
(openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur).