Opstandige man verzet zich en bedreigt agent


Opstandige man verzet zich en bedreigt agent

Laatste update:
22-05-2015 | 10:19

Groningen - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoner van Opeinde aangehouden. De man was verbaal agressief op de Grote Markt in Groningen.

Toen hij door agenten werd aangesproken, weigerde hij te vertrekken en bleef de jongeman de politie beledigen. Ook uitte hij woordelijke bedreigingen naar een agent. Hierop is de man aangehouden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en hij probeerde de agent bij de keel te grijpen.
Bij de worsteling die ontstond, liep de agent knieletsel op. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De jongeman kon uiteindelijk onder controle gebracht worden en is ingesloten voor verhoor. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet
getolereerd. Kijk voor meer informatie op politie.nl.