Werkzaamheden trapveld Klaverstraat


Vorige week vrijdag heeft de gemeente hekken laten plaatsen rondom het trapveld aan de Klaverstraat in Krimpen aan de Lek omdat er een geringe hoeveelheid asbest is gevonden.

De gemeente kreeg klachten uit de buurt over de slechte kwaliteit van de bovengrond. Na een bezoek ter plaatse bleek dat de vele steenresten in de bovengrond niet geschikt zijn voor een speellocatie. De aannemer gaat de huidige grondlaag verwijderen en deze vervangen door puinvrije tuingrond.
Deze werkzaamheden vinden binnen enkele weken plaats.

Lichte verontreiniging gevonden

Voorafgaande aan de aanleg eind 2014 is de grond gekeurd. Het rapport wijst niet op de aanwezigheid van asbest en andere verontreinigingen. Desondanks heeft de gemeente de aannemer gevraagd om voorafgaand aan de verwijdering een nader onderzoek uit te voeren.

Een eerste analyse wijst op de aanwezigheid van een geringe hoeveelheid asbest, waarschijnlijk hechtgebonden. De ODMH, welke om advies is gevraagd, gaat er vanuit dat er geen risico's zijn (geweest) voor de directe omgeving. De locatie is ontoegankelijk gemaakt door een hekwerk. Het risico op
verwaaiing en het vrijkomen van asbestvezels is nihil omdat de grond vochtig genoeg is (vochtgehalte van meer dan > 10%).

Planning

De planning ziet er vooralsnog als volgt uit:

* afronden nader onderzoek grond binnen 4 weken;
* vanaf medio juni verwijdering van de aanwezige grond gevolgd door aanvulling met schone puinvrije tuingrond

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer Reg Bilardie, bereikbaar via 140182 of per mail r.bilardie@krimpenerwaard.nl.