Raadsvergadering 19 mei


Afgelopen week vergaderde de gemeenteraad van de Krimpenerwaard voor de vijfde keer.

Tijdens het vragenhalfuurtje zegde het college desgevraagd door de VGBK toe ook in de nieuwe gemeente de huttendorpen en speelweken te ondersteunen. Desgevraagd door D66 gaf wethouder Boere aan dat er kleine hoeveelheden asbest waren aangetroffen op de het trapveldje aan de Klaverstraat in
Schoonhoven. Het trapveldje is afgezet met een hek, de omwonenden krijgen een informatiebrief en de grond wordt verwijderd.

De raad nam daarna een aantal besluiten. Zo werd onder andere het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente vastgesteld. De raad nam hierbij unaniem een amendement (wijzigingsvoorstel) aan van de SGP, waardoor lokale ondernemers nu meer mogelijkheden krijgen om aan de gemeente te leveren.
Wethouder Boere zegde desgevraagd door het CDA toe nu al te beginnen met maatschappelijk inkopen en in te zetten op het besparen van kosten door het schaalvoordeel van de nieuwe gemeente.

De VVD hield een pleidooi voor vaarroutes voor 3 PK motorbootjes en de CU bepleitte een duidelijke positie voor de gemeenteraden in de regionale samenwerking in Midden Holland.

De raad stemde unaniem in met het aanbevelen van RTV Krimpenerwaard bij het commissariaat voor de media als lokale omroep. Hieraan was een moeizaam fusietraject met Vlistam voorafgegaan, dat uiteindelijk na bemiddeling door dijkgraaf Hans Oosters toch succesvol was. De raad complimenteerde de
partijen met het resultaat en applaudisseerde zelfs nadat het besluit was genomen. De eerstkomende vergadering is de commissie van 26 mei om 20:00 uur.