Keurmerk voor Avalex


Keurmerk voor Avalex /

22 mei 2015 - Avalex heeft het KAD-keurmerk ontvangen. Het regionaal reinigingsbedrijf krijgt het keurmerk omdat het werkzaamheden tegen plaagdieren op een professionele, veilige en milieuvriendelijke wijze uitvoert.

Ongedierte

Per 1 januari 2015 mogen er alleen giftige stoffen gebruikt worden die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gebruik van gif moet tot een minimum worden beperkt en zo mogelijk voorkomen. Er zijn vele andere middelen die effectiever, milieuvriendelijker en veiliger voor de omgeving zijn.

Lampjes en trillingen

Zo werkt Avalex bijvoorbeeld met lampjes die ratten afschrikken en naar vangkooien drijven. Maar er zijn ook proeven met trillingen die opgepakt worden door de vacht van knaagdieren waardoor ze weggejaagd worden. Avalex jaagt dieren ook weg met intensieve geluiden en frequenties van
ultrasonische geluidsgolven.

Preventie

Avalex schenkt ook aandacht aan de preventie van plaagdieren. Dit is beter voor het milieu, kost minder en voorkomt overlast en schade. Preventie is ook diervriendelijker, omdat er dan geen plaagdieren bestreden moeten worden, omdat ze zelf wegblijven.