Veranderingen in aantocht


Veranderingen in aantocht /

De commissie Economie, Financien en Bestuur sprak op 21 mei over de nieuwe regels voor prestatiesubsidies. Er komen grote veranderingen aan.

Raad-2014


De gemeente moet op termijn bij het verstrekken van subsidies nadrukkelijk kiezen voor inkoop of aanbesteding. Volgens het college is dit noodzakelijk. Aan de hand van een aantal stellingen van verschillende fracties gaf de commissie input aan het college.

Presentatie

De commissie kreeg verder een technische toelichting op het financieel meerjarenbeeld bij de Kadernota. Het politieke debat hierover vindt volgende maand in deze commissie plaats. Daarnaast werd de commissie door burgemeester Bas Verkerk bijgepraat over de laatste bestuurlijke ontwikkelingen
vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en meldde daarbij dat Delft een bijdrage van EUR 200.000 zal krijgen om Yes!Delft verder uit te rollen.

Veiligheidsregio

In haar ontwerpbegroting voor 2016 hanteert de Veiligheidsregio Haaglanden een indexering van 1,64%. Het voorstel van D66 om de Veiligheidsregio Haaglanden te herinneren aan de afgesproken 1% inflatie-index werd breed door de commissie gesteund. Een hogere indexering zou er toe leiden dat de
deelnemersbijdrage hoger zou worden dan door de gemeente zelf is begroot.



Een uitgebreid verslag leest u op de website van de Delftse gemeenteraad.