Bioboxx uit Hoogeveen wint Young Business Award


22 mei 2015 - Harry de Jonge van Bioboxx is de grote winnaar van de Young Business Award. In totaal deden 26 bedrijven mee. Zes van hen haalden de finale. Zij zijn de afgelopen weken begeleid door een team van professionals.

"Bioboxx is een duurzame oplossing voor organisch afval. Het is een goed alternatief voor de groene container. Gebruikers werken in een schone omgeving en het afval is makkelijk in te zamelen. Het afval wordt vervolgens verwerkt tot warmte en elektriciteit."
De Jonge wil met het prijzenpakket, onder meer een bedrag van vijfduizend euro, zijn bedrijf uitbreiden. "Wij willen er klantwaarde pakketten mee ontwikkelen. Voor de horeca, zorg en de overheid. Zij kunnen geld besparen door gebruik te maken van ons product."
Volgens juryvoorzitter Wim Beekman van de Young Business Award is de keus op Bioboxx gevallen omdat zij een vernieuwend concept hebben. "We verwachten als jury dat het over vijf jaar een gerenommeerd bedrijf is met meerdere werknemers. Ook is het goed voor de werkgelegenheid. Zij hebben van
een idee naar een mooi bedrijf toegewerkt. Het is voor de tweede keer dat de prijs is uitgereikt. De organisatie wil volgend jaar voorrondes door heel Drenthe houden. Nu waren die alleen in Emmen. Het college van Burgemeester en wethouders feliciteert de Jonge met dit behaalde succes en hoop
dat het inspirerend zal werken voor ondernemend Hoogeveen.