Twee verdachten woningoverval aangehouden


Twee verdachten woningoverval aangehouden

Laatste update:
22-05-2015 | 13:45

Zaandam - De politie hield een 26-jarige man en een 18-jarige man beiden uit Zaandam aan, op respectievelijk woensdag 13 mei en dinsdag 19 mei, op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval.

Een derde verdachte (een 19-jarige Zaandammer) is op woensdag 20 mei aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij de woningoverval. Hij is na verhoor op last van justitie heengezonden.
In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 april werd een 45-jarige man overvallen in zijn woning aan de Oostzijde in Zaandam. Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur kreeg het slachtoffer bezoek van twee mannen. Toen hij ze had binnengelaten, werd de bewoner overmeesterd, gekneveld en bedreigd.
Het slachtoffer moest onder dwang de pincode van zijn pinpas afgeven en vervolgens gingen de overvallers er vandoor met de pas. Ze namen op verschillende locaties bij pinautomaten in Amsterdam geld op. Het slachtoffer liep geen letsel op.
Het overvallenteam van de politie Noord-Holland stelde een onderzoek in en kon de verdachten opsporen. De 26-jarige verdachte is vrijdag 15 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld. De 18-jarige Zaandammer is vandaag (donderdag) voorgeleid en zit ook vast.

2015088856