Worsten met vishaakjes? Doe aangifte!


22 mei 2015

Op donderdag 21 mei werden bij een Dierenartsenpraktijk in Purmerend een aantal honden binnengebracht die vishaakjes hadden ingeslikt die verstopt zaten in worsten.

Als hondeneigenaren vrezen dat hun huisdier een worst met een vishaakje heeft ingeslikt, adviseert de dierenartsenpraktijk een roentgenfoto te laten maken. "Je kunt ook afwachten of het eruit komt, maar dan neem je wel een risico. De maag kan geperforeerd worden", zo geeft de praktijk aan.

Oprapen en weggooien

De worsten lagen naast het fietspad op de dijk tussen Purmerend en Kwadijk. De dierenartsenpraktijk waarschuwt hondenbezitters op te passen voor de worsten, deze op te rapen en weg te gooien.
Een hondeneigenaar heeft aangifte gedaan. De politie roept baasjes dan ook dringend op aangifte te doen als hun hond een vishaakje heeft gegeten en ook te melden als ze een worst met haakjes vinden. "Dat geeft ons ook meer beeld over de locatie waar de dader actief is", aldus de politie.

Nauw contact met dierenpolitie

Wethouder Mario Hegger: "Ons gemeentelijk team Handhaving onderhoudt hierover inmiddels nauw contact met de dierenpolitie. Handhaving houdt de oren en ogen goed open en is extra opmerkzaam op dit punt bij surveillances. Ik roep onze inwoners op om bij verdachte omstandigheden direct de politie
(0900-8844) te bellen."