Kwartfinale U21 Zagreb Open voor Britt Eerland

Van 20 mei tot en met 23 mei staat in het Kroatische Zabreb de Zagreb Open 2015 op het programma, een challenge toernooi van de ITTF. Namens Nederland deden er twee dames en twee heren mee. Britt Eerland was direct geplaatst voor het hoofdtoernooi bij de dames en U21, Rianne van Duin, Laurens
Tromer en Ewout Oostwouder begonnen in de kwalificaties.

Britt Eerland speelde een sterk toernooi, waarin ze vooral Aziatische spelers tegen kwam. In het toernooi U21 wist de speelster de kwartfinale te bereiken. In de eerste ronde won de Nederlandse met 3-2 van Wan Yuan (Duitsland), waarna ze bij de laatste 16 met 3-0 van Rira Ishikawa (Japan)
won. In de kwartfinale stond Britt wederom tegenover een Japanse. Yui Hamamoto (nummer 67 van de wereld) was in deze wedstrijd met 7-11 8-11 11-9 en 9-11 te sterk.

In het damestoernooi bereikte Britt Eerland de laatste 32. In de eerste ronde won Britt met 4-1 van de Koreaanse Eunhye Lee. Tegenstandster in de tweede ronde was Haeun Yang uit Korea, eerder op de dag stond Britt ook al tegenover haar in het dubbelspel. Net als in het dubbelspel wist de
Nederlandse niet te winnen. Met 10-12 8-11 7-11 11-9 4-11 (1-4) was het de Koreaanse die zich plaatste bij de laatste 16. In het dubbelspel behaalde Britt Eerland met haar partner Daniele Moskovits (Zweden) wel de laatste 16. In de pre-rounds werd tweemaal met 3-1 gewonnen. Bij de laatste 16
verloor het Nederlands/Zweedse duo met 5-11 7-11 4-11 van het Koreaanse duo Jeon Jihee/Haeun Yang.

Kwalificaties eindstation voor andere spelers
Rianne van Duin, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder wisten niet door de kwalificaties te komen. Ewout en Laurens wisten in het herentoernooi nog tweede te worden in hun kwalificatiepoule, maar dit was niet voldoende voor een plaats in het hoofdtoernooi. In het dubbelspel was er nog een klein
succes voor Laurens Tromer en Ewout Oostwouder, het duo wist de eerste twee pre-rounds te winnen maar sneuvelde bij de laatste 32 tegen het Braziliaanse duo Matsumoto/Monteiro (0-3).

Alle uitslagen van de Nederlanders zijn terug te vinden op de ITTF-pagina van het toernooi.