Bijeenkomst hoogwater bescherming panden


Op 2 juni is er in het stadskantoor een bijeenkomst over schadebeperking bij hoogwater. De bijeenkomst is bedoeld voor pandeigenaren, bewoners en ondernemers in het historisch havengebied van Dordrecht.

Zij hebben de afgelopen jaren te maken gehad met hoge waterstanden. De gemeente vindt het belangrijk dat zij prettig kunnen blijven wonen/werken in dit gebied.

Ondersteuning gemeente bij hoogwater
Tijdens de bijeenkomst vertelt de gemeente wat zijdoet om de gevolgen van hoogwater te beperken en om bewoners en ondernemers te ondersteunen. bezoekers krijgen uitgebreid de gelegenheid om met de gemeente te delen hoe de ondersteuning voor hen beter kan.

Waterschade preventie: meld uw pand aan voor een scan
De gemeente Dordrecht doet samen met gemeente Rotterdam een onderzoek naar mogelijkheden om panden beter te beschermen tegen invloeden van hoogwater. Daarvoor bieden we vijf pandeigenaren kosteloos een scan aan. Die scan brengt in beeld hoe het pand beter te beschermen is tegen waterschade. Om
verschillende schadeoorzaken en preventiemogelijkheden in beeld te krijgen, wil de gemeente vijf type panden laten onderzoeken. De rapporten van de scans worden beschikbaar gesteld aan andere geinteresseerde pandeigenaren, zodat zij ook hun voordeel kunnen doen met de adviezen. Zo wil de
gemeente alle pandeigenaren ondersteunen om preventieve maatregelen te nemen waar dat nodig is.
Tijdens de bijeenkomst lichten we dit onderzoek verder toe en kunnen geinteresseerden hun pand aanmelden voor de scan.



De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 2 juni. Het start om 19.30 uur in vergaderkamer 1 van het stadskantoor, Spuiboulevard 300 in Dordrecht. Geinteresseerden zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 21.00 uur.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.