Nieuwe begeleidster Tafeltenniskamp stelt zich voor


Van 3 t/m 8 augustus 2015 vindt het NTTB tafeltenniskamp `'Vrienden Maken'' plaats. Iedereen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar mag deelnemen aan het kamp. Inmiddels zijn we de 30 inschrijvingen gepasseerd, er is nog wel plek maar wees er snel bij want vol = vol.

Inschrijfformulier
Meer informatie over het NTTB tafeltenniskamp

Het NTTB tafeltenniskamp `Vrienden maken' wordt geleid door Sven Groot, trainer 3 en werkzaam bij de NTTB als clubcoach jeugdsport (Table Stars). Sven stuurt een enthousiast team van trainers en begeleiders aan, allen voorzien van de juiste kwaliteiten en bijbehorende papieren om met jeugd te
mogen werken. Om de `'kamp'' trainers wat beter te leren kennen, stelt Sven hen enkele vragen. Elke Janssen stelt zich voor als begeleider en assistent trainer.

De NTTB heeft als doel meiden te werven en behouden voor onze sport. Gebleken is dat een vrouw als trainer super belangrijk is voor meiden. Daarom hebben we Elke gevraagd ons trainersteam te versterken met haar kwaliteiten.

Elke Janssen stelt zich voor

Wie ben je?
Elke Janssen

Heb je een trainersdiploma?
Nee, dat niet, maar ik heb wel verschillende tafeltenniscursussen en bijscholingen gedaan. Bovendien ben ik afgestudeerd aan de PABO.

Hoe lang geef je al tafeltennistraining?
Ik geef ongeveer 8 jaar tafeltennis trainingen. Ik ben begonnen als assistent bij ervaren trainers en ben later alleen voor de groep gaan staan. Met name voor de kennismakingslessen op scholen en voor de beginners zet ik me in.

In eerste instantie begon ik omdat er een invaller nodig was, maar ik merkte al gauw dat ik het leuk vond om mijn plezier voor tafeltennis over te brengen op de kinderen. Sindsdien ben ik altijd trainer van de beginners geweest en iedere zaterdag actief als coach.

Bij welke vereniging(en) doe je dat?
Bij Tafeltennis Nijmegen.

Wat vind je zo leuk aan tafeltennis?
Ik vind het tafeltennis spelletje zo leuk, omdat je telkens blijft leren en verbeteren. Waar je bij beginners ziet dat ze eerst het balletje slechts 3 keer over kunnen slaan, zie je ze door het seizoen heen groeien en beter worden. Dat geldt ook voor mijzelf. Toen ik van de damescompetitie
naar de herencompetitie ging, was dit een grote overstap. Inmiddels heb ik een beter beeld van het spel van de mannen en kan ik mijn eigen spel hier op aanpassen.

Ben je zelf wel eens op een tafeltenniskamp geweest?
Ja, meerdere keren. Met onze vereniging Tafeltennis Nijmegen gingen we altijd naar TTC Middelburg.

Wat vond je het leukste aan dat kamp?
Het leukste aan een tafeltenniskamp vind ik dat je overdag traint, 's avonds veel te laat naar bed toe gaat en 's ochtends wakker wordt met zoveel spierpijn dat je nauwelijks het bed uitkomt. Desondanks ga je door en maak je er een gezellig kamp van met alle anderen!

Waar kijk je het meest naar uit bij het NTTB Tafeltenniskamp Vrienden Maken?
Ik kijk het meeste uit naar het doorzettingsvermogen van de kinderen, die overdag hard trainen en hun best doen. De spelers kunnen van mij verwachten dat ik tijdens de training kritisch kan zijn en het beste uit de spelers wil halen, maar ik dit altijd met een lach doe. Lachen gaan we zeker
ook doen 's avonds met gezellig activiteiten. Misschien een bonte avond?!?!

NTTB/SG