Besluiten Provinciale Staten 22 mei 2015


Besluiten Provinciale Staten 22 mei 2015

22-05-2015

Bestuursakkoord 2015-2019
Provinciale Staten hebben het bestuursakkoord 2015-2015 `Beweging in Brabant' besproken. Daarbij is het Statenvoorstel Vaststelling aantal gedeputeerden voor de Statenperiode 2015-2019 aangenomen. Hiermee is het aantal zetels in Gedeputeerde Staten vastgesteld op 6. De fracties van VVD, SP,
D66, PvdA, Partij voor de Dieren en CU-SGP stemden voor. De fracties van CDA, PVV, GroenLinks, 50PLUS en Lokaal Brabant stemden tegen.

Provinciale Staten stemden schriftelijk over de voordracht voor gedeputeerden vanuit de coalitie. De voorgedragen kandidaten kregen voldoende stemmen om het ambt te kunnen aanvaarden.
- Bert Pauli (VVD), 52 stemmen
- Johan van den Hout (SP), 46 stemmen
- Anne-Marie Spierings (D66), 53 stemmen
- Erik van Merrienboer (PvdA), 49 stemmen
- Christophe van der Maat (VVD), 52 stemmen
- Henri Swinkels (SP), 52 stemmen

Bij de behandeling van het bestuursakkoord is motie M2 Bestuursakkoord Beweging in Brabant als uitgangspunt voor te voeren beleid (VVD en andere partijen) aangenomen. De fracties van VVD, SP, D66 en PvdA stemden voor. De fracties van CDA, PVV, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP
en Lokaal Brabant stemden tegen.
Vertegenwoordiging PS in gezamenlijke organen
PS stellen (plaatsvervangende) leden aan, die de Staten vertegenwoordigen in gezamenlijke organen, zoals de RvB Havenschap Moerdijk, ALV van het IPO, de Programmaraad ZRK en de commissie Klachten en Verzoeken.

Dit voorstel is als hamerstuk aangenomen. Dat wil zeggen dat er minimaal een meerderheid voor dit voorstel bestaat. De Staten hebben dus ingestemd zonder beraadslaging.

Jaarstukken provincie Noord-Brabant 2014
GS leggen met de jaarstukken 2014 verantwoording af aan PS over het in 2014 gevoerde beleid, de geleverde prestaties en de daarvoor ingezette middelen.

Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van PVV stemde tegen. Bij dit voorstel is motie M19 Verbetering subsidieregister (PVV) aangenomen. De fracties van CDA, PVV, PvdA,
GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fracties van VVD, SP en D66 stemden tegen.

Moties over een niet geagendeerd onderwerp
Statenleden kunnen ook een motie indienen over een onderwerp dat niet op de agenda van Provinciale Staten staat. Dat heet dan een motie over een niet geagendeerd onderwerp. Op 22 mei 2015 werd een motie over een niet geagendeerd onderwerp ingediend.

* M18a Uitbreiding nertsfokkerij in Brabant (GroenLinks en Partij voor de Dieren)

Dit voorstel werd aangenomen. De fracties van SP, PVV, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fracties van VVD en CDA stemden tegen

Bekijk de vergaderstukken