Tweedaagse internationale conferentie progressieve politici in Rotterdam

Amsterdam , 20 mei 2015

Persbericht

Tweedaagse internationale conferentie progressieve politici in Rotterdam

Positie vrouwen op de arbeidsmarkt en arbeidsomstandigheden staan centraal

De Progressive Alliance, een netwerk van internationale progressieve partijen, houdt vrijdag 22 en zaterdag 23 mei een tweedaagse conferentie in Rotterdam. Onderwerp van gesprek is de internationale positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Onder meer politiek leider van de PvdA, Diederik Samsom, en de ministers Lilianne Ploumen en Jet Bussemaker zullen de conferentie toespreken.

De internationale positie van vrouwen op de arbeidsmarkt is nog steeds zorgwekkend. Met name arbeidsomstandigheden blijken voor vrouwen vaak slechter dan voor mannen: vrouwen werken in derde wereldlanden vaak in de grijze economie. Daardoor hebben ze geen enkele vorm van bescherming tegen ontslag of onderbetaling. Op de conferentie zullen de deelnemers onder meer een actieplan bespreken en vaststellen om hier verandering in te brengen.

Het programma, de lijst met deelnemers en het conceptactieplan vindt u op de website van de Progressive Alliance: http://progressive-alliance.info/category/rotterdam-conference-22-23-may-2015/

De Progressive Alliance

De Progressive Alliance is een wereldwijd netwerk van progressieve en sociaaldemocratische partijen waar de Partij van de Arbeid deel van uitmaakt. De PvdA is één van de initiatiefnemers geweest bij de oprichting van de Progressive Alliance in 2013. Inmiddels hebben tientallen partijen en organisaties uit de hele wereld zich bij het netwerk gevoegd. Het doel is enerzijds om te werken aan gemeenschappelijke antwoorden op de mondiale uitdagingen waar we voor staan en anderzijds om praktische ervaringen uit te wisselen. Eén keer in de zoveel maanden vindt er een conferentie plaats, en dit keer is Rotterdam de locatie en de PvdA organiseert de bijeenkomst. De Progressive Alliance heeft zich de laatste twee jaar vooral gericht op het thema ‘Decent Work’ en in Rotterdam zetten we dat voort, waarbij de nadruk ligt op de positie van vrouwen.

Noot voor redactie,