SMKMRKT Festival brengt knallende start van het Pinksterweekend

SMKMRKT Festival brengt knallende start van het Pinksterweekend

Komend weekend vindt de derde editie van SMKMRKT Festival plaats op het buitenterrein van Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen. Op vrijdag opent SMKMRKT Festival feestelijk met lopende drumfanfareband Kladderadatsch, funk en hip-hop band Leeways, reggae dj-collectief Boomshakalak Soundsystem en een avondmarkt. Van vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei kunnen bezoekers weer een weekend lang genieten van een prikkelende festival beleving waarbij het al oude marktprincipe zorgt voor de bindende factor. Meer nog dan afgelopen edities worden alle zintuigen geprikkeld.

Klokslag 16.00 openen aanstaande vrijdag de poorten van SMKMRKT Festival. Vanaf dan is de markt geopend, waar een ruim aanbod aan hoogwaardige producten te vinden is: vinyl, kunst, literatuur, kleding, interieur en accessoires. Er is ook een vintage kilo sale georganiseerd door Porch People waar je een kilo kleding kunt kopen voor 15 euro. De markt duurt op vrijdag tot 22.00.

Smaakvolle reis

Alle eetkramen zijn vanaf 16.00 geopend vrijdag. Met een flink aanbod aan food trucks biedt SMKMRKT een culinaire beleving om van te watertanden: van Caribische streetfood BBQ tot oesters en van Indiase curries tot aan zelfgemaakte spelt wraps. Bezoekers kunnen proeven, delen en maken een smaakvolle reis van Nijmegen tot Jakarta, maar gelukkig is er ook nog plek voor een ordinair Hollands frietje. Al deze heerlijkheden kunnen weggespoeld worden met een lekker (speciaal)biertje of wijntje. Niet alleen op vrijdag, maar ook de rest van het weekend is er van alles te beleven op SMKMRKT Festival. Bezoekers kunnen shoppen, eten, drinken, dansen en ontspannen.

Prikkelend programma

SMKMRKT biedt een prikkelend programma in de vorm van intieme concerten en kleine feestjes. Om de bezoekers te verrassen zijn er onaangekondigde pop-up performances van muzikanten en doorgewinterde straatartiesten. In samenwerking met Muziek op de Markt geven onder andere Taxidermist, Season Crow en Joan Ellen, die een akoestisch pop-up optreden weg. In totaal treden er zo’n 20 bands op tijdens SMKMRKT Festival. Iedere avond is er een feestje met een ander dj-collectief. Op vrijdag met Boomshakalak Soundsystem, op zaterdag met Dagschotel en op zondag met Underpants. Op maandag sluit Radio Feelgood af. Jong en oud SMKMRKT Festival biedt een weekend vullend programma voor jong en oud. Entree kaartjes kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar bij de dagkassa. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Openingstijden

SMKMRKT Festival Openingstijden van de markt

vrijdag 22 mei: 16.00 – 00.00 vrijdag 22 mei: 16.00 – 22.00

zaterdag 23 mei: 14.00 – 00.00 zaterdag 23 mei: 14.00 – 20.00

zondag 24 mei: 13.00 – 23.00 zondag 24 mei: 13.00 – 19.00

maandag 25 mei: 13.00 – 23.00 maandag 25 mei: 13.00 – 19.00

SMKMRKT FESTIVAL

22 mei t/m 25 mei

Pinksterweekend

Buitenterrein Vasim | Nijmegen

Entree | 3 euro | kinderen tot 10 jaar gratis

NOOT VOOR REDACTIE

Kijk voor meer informatie op:

www.smkmrkt.nl

www.facebook.com/smkmrkt

www.instagram.com/smaakmarkt

Organisatie