NLO opent kantoor in Gent

PERSBERICHT

Den Haag, 22 mei 2015

NLO opent kantoor in Gent, België

Aanwezigheid op Vlaamse technologiecampus geeft krachtig uiting aan groeistrategie NLO

Den Haag – NLO (Nederlandsch Octrooibureau) opent per 1 september 2015 een full service IP kantoor in het Technologiepark te Gent. Gevestigd in de gloednieuwe AA-Toren, in het hart van de innovatiecampus Zwijnaarde zal een team van octrooigemachtigden de bestaande activiteiten in de Belgische markt verder uitbouwen.

De opening van kantoor Gent volgt na een intensieve marktverkenning. Herman de Haan, CEO van NLO: “NLO is met zijn octrooi- en merken- en modellenactiviteiten al jaren actief op de Europese markt met een uitgebreid en sterk netwerk van agentenkantoren. NLO is een van de marktleiders op het gebied van biotechnologie en dat maakt Gent, als een van de biotech-hubs in Europa, een ideale uitvalsbasis voor verdere expansie.” De centrale ligging en de directe aanwezigheid van innovatieve bedrijven, instellingen en netwerken maken Gent ook tot een logische keuze.”

De opstartfase van het kantoor wordt begeleid door Erwin Ehrenburg, managing partner bij NLO, en Jaap Mannaerts, Europees gemachtigde en partner bij NLO. De dagelijkse leiding komt in handen van Mannaerts. Ehrenburg: “Het openen van een nieuw kantoor is een flinke en uitdagende stap. De focus van het team ligt in eerste instantie op life-sciences en biotechnologie, maar het kantoor richt zich tevens op elektronica en ICT. Biotechnologie en elektronica zijn gebieden waarin Vlaanderen internationaal een leidinggevende positie bekleedt. Daarnaast gaan we aandacht besteden aan het opbouwen van een lokale merken- en modellenpraktijk. We zetten in op een kantoor dat het volledige scala aan IP-diensten kan bieden. We zijn er van overtuigd dat de Belgische markt daarvoor alle mogelijkheden biedt.”

Het kantoor in Gent is het vijfde kantoor van NLO en het eerste buiten Nederland. NLO heeft al kantoren in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en Ede.