Seminar Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) bestaat op 1 juli een jaar. Daarom organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Topsectoren en Global Impact Investing Network (GIIN), een seminar.

Met het seminar blikt het ministerie terug op het afgelopen jaar, waarin de eerste transacties zijn afgesloten. Verder zal worden vooruitgekeken naar mogelijkheden voor ondernemers en investeringsfondsen om gebruik te maken van het DGGF, een van de grootste bedrijfsleveninstrumenten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het fonds helpt Nederlandse mkb'ers die aan duurzame handel en investeringen in ontwikkelingslanden doen. Ook financiert het intermediaire investeringsfondsen gericht op lokale mkb'ers in ontwikkelingslanden, die daar moeilijk aan financiering kunnen komen.

Het seminar vindt plaats in het Meeting Center New Babylon in Den Haag van 13.00 tot 17.30 uur.

Programma

U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom bij de inlooplunch. Directeur Generaal Christiaan Rebergen zal het seminar om 13.00 uur openen en de eerste succesvolle projecten presenteren. Na de plenaire openinssessie kunt u deelnemen aan een van de 2 break-out sessies:

* Break-out sessie 1 richt zich op het Nederlands mkb. U krijgt informatie over de financieringsmogelijkheden binnen DGGF. Daarna vinden per topsector workshops plaats. Hierin kunt u toewerken naar een succesvolle DGGF-aanvraag. Aan het einde van de sessie kunt u een individueel intakegesprek voeren met een DGGF-fondsmanager.

* Break-out sessie 2 richt zich op financiering door investeringsfondsen aan het lokale mkb. Hier zullen paneldiscussies plaatsvinden met investeringsfondsen en gecontracteerde DGGF-fondsmanagers.

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking sluit de dag af. Na afloop is er een borrel.

De voertaal van het seminar is Engels, met uitzondering van de Nederlandse break-out sessie.

Download:

* Programma seminar DGGF

Zie het origineel.