Samenwerkingsovereenkomst MFA Heukelum

Donderdagavond 21 mei tekenden wethouder Ed van Sambeek en de participanten van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Heukelum een samenwerkingsovereenkomst. Ook werd stilgestaan bij het heugelijke feit dat de provincie Gelderland EUR 100.000 subsidie beschikbaar stelt aan dit project.

De komst van deze MFA in Heukelum is mede te danken aan de inzet en betrokkenheid van de drie hoofdgebruikers: De Pomerans, De Krakeling en dorpshuis DAVA. Wethouder Ed van Sambeek: "In Heukelum hebben we nu verschillende organisaties in verschillende gebouwen die straks met elkaar gaan samenleven. In de afgelopen jaren is veelvuldig overleg met elkaar geweest over het ontwerp en de indeling. De historie en identiteit van elke participant zijn daarbij van belang geweest. Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst zie ik als een mooie mijlpaal op weg naar de start van de verbouwing."

In de samenwerkingsovereenkomst is onder andere vastgelegd dat de MFA er komt en dat de drie participanten gezamenlijk een inspanningsverplichting hebben om daadwerkelijk tot realisatie te komen. De gemeente Lingewaal is de investeerder van de vernieuwbouw van het bestaande dorpshuis in Heukelum tot een multifunctionele accommodatie.

Het Manifest

Met het Manifest van Lingewaal heeft de gemeente samen met inwoners een visie op leefbaarheid vastgesteld: in 2030 hebben alle kernen hun basisvoorzieningen behouden. Er zijn voorzieningen voor de jeugd tot 12 jaar, waar mogelijk in een brede school. Er is een ontmoetingsruimte en een zorgvoorziening passend bij de schaal van de kern. Tevens zijn slimme combinaties gemaakt in gezamenlijke accommodaties en multifunctionele gebouwen. In Heukelum komt de eerste multifunctionele accommodatie van Lingewaal.