Wijkpunt de Methen geopend

22 mei 2015

Opening Wijkpunt de Methen

Na maandenlange voorbereiding kon op 21 mei jl. het wijkpunt de Methen geopend worden. Een wens van bewoners en instanties om de wijk een positieve impuls te geven. Voor de opening is er al hard gewerkt. Buurtbewoonster Sanne heeft de ruimte van een prachtige muurschildering voorzien terwijl een andere bewoner zorg droeg voor de muziek tijdens de feestelijke opening.

Het wijkpunt is een tijdelijke pilot, veel kan en niets moet. Het wijkpunt moet bijdragen aan het vergoten van de leefbaarheid en dat kan op veel manieren. De opening was daar al een mooi voorbeeld van. Tientallen wijkbewoners kwamen een kijkje nemen. Niet alleen de bewoners van de HAT-woningen rondom het wijkpunt, maar ook veel gezinnen en bewoners van de eengezinswoningen meer achterin de Methen. Er werd kennisgemaakt en er werden ideeen uitgewisseld. Men was over en weer verbaasd dat ze elkaar nog niet eerder ontmoet hadden. Ook vanuit een andere wijk kwamen twee bewoners het wijkpunt bezoeken, zij zagen zoiets ook graag in hun buurt ontstaan. Er ontstonden al ideeen. Ook gaf een buurtbewoner aan het prettig te vinden dat er nu dichtbij een plek was waar hij eens een kop koffie kon drinken en buurtbewoners kon ontmoeten.

De komende maanden zal het wijkpunt zich verder ontwikkelen. Vanuit Caleidoz, Baston Wonen, de Gemeente Zevenaar, Zorgbureau de Liemers, maar vooral vanuit de bewoners zelf. Met de bedoeling het wijkpunt uiteindelijk overbodig te maken. En de wijk achterlatend met goede initiatieven van betrokken bewoners die elkaar weten te vinden.