Leerlingen lanceren podcast met Freek Vonk

Feestelijke start van audiovaarroute door Nationaal Park De Alde Feanen

Samen met Freek Vonk de natuur in: voor bezoekers van Nationaal Park De Alde Feanen is het vanaf nu mogelijk. Vanmorgen werd tijdens een feestelijk persmoment de audiovaarroute (podcast) met Freek Vonk officieel gelanceerd. De lancering viel samen met de Europese dag van het Natura2000-netwerk. Kinderen van de Master Frankesskoalle uit Earnewald startten het eerste fragment. De podcast is vanaf nu gratis te downloaden.

Varen met Freek Vonk

In februari van dit jaar bezocht Freek Vonk De Alde Feanen om de podcast op te nemen. De podcast bestaat uit meerdere geluidsfragmenten, waarmee Freek de jeugd en volwassenen op eigen enthousiaste wijze door het gebied leidt. Hij krijgt daarbij hulp van Germ van der Burg, Districtshoofd Midden bij It Fryske Gea. In de podcast passeren onder andere ijsvogels, roerdompen, otters, modderkruipers en zeearenden de revue. Ook hebben Freek en Germ aandacht voor bijvoorbeeld petgaten, blauwgraslanden en `fryske pompebleden'.

Download de podcast gratis

De podcast is onderdeel van het LIFE+ project `Booming Business'. Het doel van de podcast is om jongeren enthousiast te maken voor het Nationaal Park De Alde Feanen en natuur in het algemeen. Sinds vandaag is de podcast gratis te downloaden op de website van Nationaal Park Alde Feanen. Ook is de podcast beschikbaar via iTunes en TOURtoDO (tourcode PodcastFreekVonk). De audiovaarroute is geschikt voor Android, Apple en Windows apparaten.