Bedrijfsleven tevreden over coalitieakkoord Zuid-Holland

Persbericht

Den Haag, 22 mei 2015

Bedrijfsleven tevreden over coalitieakkoord Zuid-Holland

VNO-NCW West is tevreden met coalitieakkoord van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. “Veel van onze wensen zijn opgenomen in dit akkoord. Wij kijken ernaar uit om samen met de provincie aan de slag te gaan voor meer economische groei en een excellent vestigingsklimaat voor ondernemers”, zegt VNO-NCW West-directeur Bert Mooren.

Het programma van het nieuwe college ademt ambitie; de provincie geeft ruimte aan economische ontwikkeling en wil flink investeren in de kenniseconomie en duurzame energie. De modernisering van de Greenport en Rotterdamse Haven, beide van groot belang voor de Nederlandse economie, krijgen hoge prioriteit. De ambitie van het college om van Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland te maken, is belangrijk voor de concurrentiekracht van Zuid-Holland.

De door het bedrijfsleven gewenste vernieuwing van de provincie moet echter nog beter uit de verf komen. De provincie constateert terecht dat het de regio tot nu toe onvoldoende is gelukt om het economisch potentieel te benutten. Het nieuwe college wil wel beter samenwerken met alle partners in Zuid-Holland, maar deze belofte zal ook moeten worden waargemaakt. “De grote uitdaging voor de provincie voor de komende vier jaar is om al haar positieve voornemens samen met alle partners in Zuid-Holland om te zetten in concrete daden. Wil Zuid-Holland haar vele economische kansen verzilveren is samenwerking met de grote steden en samen optrekken in de Vervoersautoriteit noodzakelijk”, aldus Mooren.