Cruyff Foundation Cup brengt ruim € 100.000 op

PERSBERICHT

Cruyff Foundation Cup brengt ruim €100.000 op

Amsterdam, 22 mei 2015 – Vandaag vond voor de elfde keer de Cruyff Foundation Cup plaats in het Olympisch stadion te Amsterdam. De Cup is een fondsenwervend voetbaltoernooi voor bedrijven. Het evenement was een groot succes. Nog nooit hebben er zo veel teams aan het toernooi deelgenomen en zo bijgedragen aan de gehandicaptensport.

Het doel van de Cruyff Foundation Cup is het werven van fondsen, zodat wij gezamenlijk met de deelnemende bedrijven nog meer jeugd, met en zonder handicap, in beweging kunnen brengen en houden. Dit jaar streden 32 teams voor de felbegeerde Cup. Er werd door de teams onder meer gestreden tegen twee Foundation teams die bestonden uit ambassadeurs van de Cruyff Foundation zoals Johan Cruijff, Sjaak Swart, Dennis Bergkamp, Soufiane Touzani, Simon Tahamata, Wim Kieft, Sachsa Visser, Dries Roelvink, Barbara Barend, Marlous Pieëte, Bryan Roy, John Bosman, Edwin van der Sar, Viggo Waas, Peter Heerschop, Mo Fouradi en William Spaaij.

Naast de voetbalwedstrijden waren er cruciale punten te winnen bij speciale side events zoals tafelvoetbal, een wedstrijd rolstoelbasketbal en de altijd zinderende quiz.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen het Foundation team en Aegon. In deze zinderende finale was het Foundation team uiteindelijk met 3-2 te sterk voor het team van Aegon.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Maar kinderen hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de bijna 200 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland, de 150 basisscholen met een Schoolplein14 en de financiële ondersteuning van diverse grote en kleine sportprojecten en sportbonden met hun activiteiten voor gehandicapte kinderen. Elke week brengen wij zo duizenden kinderen in binnen- en buitenland in beweging. De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, BT en Unilever.www.cruyff-foundation.org.