Gered vleeskuiken Winnie start petitie aan overheid


AMSTERDAM, 20150522 -- Gered vleeskuiken (plofkip) Winnie, die een wekelijks dagboek bijhoud op PiepVandaag, is het ZAT hoe er met zijn familie wordt omgegaan. Winnie wil de stem, het gezicht en de ambassadeur zijn van al zijn soortgenoten die opgesloten zitten in ellendige omstandigheden en daardoor niets kunnen doen. Hij is daarom de petitie ‘Winnie is het zat! Overheid, stop het mishandelen van kippen!’ gestart die in enkele dagen al storm loopt. De bekende tekenaar Hein de Kort heeft om Winnie’s petitie te ondersteunen een cartoon (zie bijlage) gemaakt. De petitie is gericht aan staatssecretaris Dijksma en de vaste commissie voor Economische Zaken.

Winnie wil dat de politiek zich aan de wet gaat houden, haar verantwoording neemt en niet langer haar ogen sluit voor dit immens grote dierenleed. Winnie wil dat de politiek er door handhaving  van de wet Dieren voor gaat zorgen dat op korte termijn de hel waarin zijn familie moet leven stopt. Er is geen excuus om ieder jaar 534 miljoen kuikens en 7.5 miljoen ouderdieren zo te laten lijden. Het is pure dierenmishandeling hoe zijn soortgenoten moeten leven, hoe ze opzettelijk met de ziekte Obesitas  ziek worden gemaakt en hoe de ouderdieren voortdurend honger en dorst lijden. Deze massale dierenmishandeling dient geen redelijk doel omdat er meer dan voldoende gezonde en goede alternatieven zijn zonder dierenleed. Dieren hebben net zoals mensen gevoelens en een intrinsieke waarde waar rekening mee gehouden dient te worden. Zij horen daarom net zoals  mensen met respect behandeld te worden. Winnie roept mensen op om zijn petitie op http://www.piepvandaag.nl/petitie-winnie-is-het-zat/Petitie te ondertekenen voor een kipwaardig leven voor zijn familie. Zijn petitie wordt ondersteunt door PiepVandaag.nl en Comité Dierennoodhulp.

Gered
Winnie werd op 18 februari 2015 op een leeftijd van 6 weken, vlak voordat hij gevangen zou worden voor de slacht, gered. Winnie is nu ruim 18 weken oud, lijdt ernstig aan de ziekte obesitas en houdt sinds zijn redding een dagboek bij over zijn wel en wee, zijn verleden en zijn familie dat als eerste wekelijks wordt gepubliceerd op de website van PiepVandaag. De afleveringen zijn te lezen op http://www.piepvandaag.nl/tag/winnie/  en op http://www.redeenlegkip.nl/winnie.html

Overheid doet mee aan overtreding wet en opzettelijke dierenmishandeling
534 miljoen vleeskuikens in Nederland worden bewust ziek gemaakt door hen zo te fokken dat ze in zes weken tijd een gewicht hebben dat hun lichaam niet kan dragen. Obesitas is een ernstige ziekte. En ook door het opzettelijk honger en dorst laten lijden van de zeven en een half miljoen ouderdieren van de vleeskuikens wordt de wet Dieren overtreden.  In de Wet Dieren staat in artikel 2.1 lid 1 omschreven dat het verboden is om zonder redelijk doel of met overschrijding van hetgeen ter bereiking van zodanig doel toelaatbaar is, bij een dier pijn of letsel te veroorzaken dan wel de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Het mag duidelijk zijn dat vanwege het feit dat er voldoende gezonde en goede alternatieven zijn, dit massale moedwillig toegebrachte dierenleed geen redelijk doel dient.

In artikel 2.2 van de Wet dieren staat bij lid 8 dat het houders van dieren verboden is hun dieren de nodige zorg te onthouden. Het moge duidelijk zijn dat men dieren de nodige zorg onthoudt wanneer men:  dieren opzettelijk honger en dorst laat lijden, hen houdt in overvolle stallen waar zij niet de mogelijkheid hebben zich natuurlijk te gedragen en elkaar niet uit de weg kunnen gaan , men de dieren opzettelijk aan de ziekte Obesitas laat lijden en wekenlang in de stank en viezigheid van hun eigen ontlasting laat zitten. Dit is duidelijk een ernstige vorm van dierenmishandeling is.





Comite Dierennoodhulp