Zomers genieten met dorpsgenoten


24-05-2015 Speciaal voor ouderen die in de zomer niet makkelijk de deur uit gaan, zijn er in deze zomer weer een aantal gezellige activiteiten georganiseerd. Gaat u mee?
Zomers genieten is er elke maand een keer voor alle ouderen in Drechterland. Zonder dat u ergens lid van bent kunt u deelnemen aan leuke activiteiten. Deze zomeractiviteit wordt voor de 10e keer georganiseerd door vrijwilligers van De Wering/ WonenPlus. Deze keer een extra feestelijk tintje
dankzij een bijdrage van Het Grootslag.
Abdij van Egmond

16 juli: Abdij van Egmond

Donderdagmiddag 16 juli gaan we met de bus naar de Abdij van Egmond. Bij de rondleiding wordt u ontvangen met koffie/thee en abdijkoek. Hierna brengt u een bezoek aan het abdijmuseum, de kapittelzaal van de abdij en de abdijkerk. U hoort dan over het ontstaan van de abdij, het monnikenleven en
de rol die de abdij door de jaren heen heeft gespeeld. Ook wordt een bezoek gebracht aan de kaarsenmakerij en pottenbakkerij en het winkeltje met abdijproducten. De kosten voor dit uitje met de bus bedragen EUR 12,00.

20 augustus: Herbergh 't IJsselmeer

Donderdagmiddag 20 augustus gebruiken we in de namiddag samen met alle chauffeurs een feestelijk diner in Herbergh `t IJsselmeer in Oosterleek met gezellige liedjes van vroeger en over West-Friesland door het koor De Wijdeklanken uit Wijdenes. De kosten voor het feestelijke diner bedragen EUR
15,00.

Vrijwillige chauffeurs

De deelnemers worden, wanneer zij zelf geen vervoer hebben, belangeloos thuis opgehaald en teruggebracht door de vrijwillige chauffeurs. Als u graag mee wilt dan moet u redelijk ter been zijn.

Vol = vol

De inschrijving is beperkt. Bij een te veel aan deelnemers is de datum van inschrijving belangrijk. Er wordt een wachtlijst gehanteerd. U kunt zich aanmelden voor beide activiteiten tot 20 juni.

Waar meld ik mij aan?

Voor inwoners van Schellinkhout, Oosterleek, Wijdenes, Hem en Venhuizen bij Servicepunt WonenPlus Venhuizen en omgeving. Dit kan op maandag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur in de bibliotheek van Venhuizen, telefoonnummer 0228 - 544 780.

Voor inwoners van Oosterblokker, Westwoud en Hoogkarspel bij Servicepunt Hoogkarspel en omgeving. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00-11.30 uur, telefoonnummer 0228 - 567 854.
24-05-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws