Politie onderzoekt branden


Politie onderzoekt branden

Laatste update:
25-05-2015 | 08:52

Hoogeveen - De politie stelt een onderzoek in naar drie branden in Hoogeveen. In de nacht van zondag op maandag waren binnen een uur drie branden ontstaan.

Rond 2:30 uur ontstond brand aan een schutting bij een seniorenflat aan de Alteveerstraat. Uit voorzorg werd de flat ontruimd. Een klein uurtje later werd een brand in de achtertuin bij een woning verderop in dezelfde straat geconstateerd. Tussendoor kwam een melding binnen van een brand in
een gemeentedepot aan de Bentincksdijk. De brandweer heeft alle drie branden kunnen blussen. Er is bij de branden niemand gewond geraakt. De bewoners van de seniorenflat konden vrij vlot weer terug naar hun woning.

Sterk vermoeden brandstichting

De politie houdt bij de branden ernstig rekening met brandstichting. Vandaag zal door de forensische opsporing onderzoek worden verricht naar de oorzaak van de branden. Daarnaast wordt er een buurtonderzoek gehouden.

Getuigen gezocht

In het onderzoek heeft de politie de hulp van het publiek ingeroepen via burgernet. Heeft u iets bijzonders gezien vannacht bij de branden of heeft u in de omgeving verdachte personen en/of voertuigen gezien? Schroom dan niet om contact op te nemen met de politie. Mogelijk heeft u bij de
branden foto's of filmpjes gemaakt. De politie komt graag in het bezit van dit beeldmateriaal. U kunt het uploaden via het meldformulier op politie.nl.

* Politie Noord-Nederland via 0900-8844
* Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000
* Meldformulier politie.nl
* Via de politie-app