Spetterende start beeldenexpositie ‘7 X SOLO’ in Hortus Haren


Opening van de beeldenexpositie ‘7 X SOLO’ door Jan Mulder

HAREN, Groningen, 20150525 -- Op 23 mei vond in de Hortus Haren de opening plaats van de beeldenexpositie ‘7 X SOLO’. Tom van Weerden en Henk Vos, die voor het vijfde achtereenvolgende jaar een tentoonstelling organiseren, werken dit jaar samen met de Bund Bildender Künstler Ostfriesland. Met bijna 70 beelden van 7 kunstenaars uit de Eems-Dollard Regio is dit de grootste expositie tot nu toe.

Jan Mulder trakteerde de bezoekers op een prachtige openingsspeech in Duits en Nederlands, waarin voetbal en kunst op humoristische wijze met elkaar werden verweven. Na deze aftrap door Mulder was er gelegenheid voor alle aanwezigen om in de zonovergoten tuinen de mix van figuratieve en abstracte beelden te bekijken.

De kunstenaars Claus Wettermann, Peter Könitz, Georg Willms, Anita Franken, Jef Depassé, Egbert J. Bos en Gjalt Blaauw gaven ter plekke toelichting op hun eigen werk, maar maakten ook van de gelegenheid gebruik om het werk van hun collega’s te bezoeken.

De expositie in de Hortus duurt tot en met 20 september 2015 en is dagelijks geopend van 10 t/m 17 uur. Voor actuele informatie over toegangsprijzen en evt. aanvullende activiteiten kunt u kijken op: www.hortusharen.nl

Hortus Haren bevindt zich aan de Kerklaan 34 in Haren.





Hortus Haren