JCI Nederland en Insight Benelux bekrachtigen partnership

Tijdens de mei editie van het College van Afgevaardigden (CvA) van JCI Nederland hebben JCI Nederland en Insights Benelux een partnership getekend voor de komende drie jaar. JCI en Insights zijn al sinds 2008 vaste partners en deze samenwerking wordt nu voor de tweede keer bekrachtigd met een partnership.

Ontwikkeling van Local Heroes

Door het partnership levert Insights een substantiele bijdrage aan de ontwikkeling van de individuele leden, ook wel Local Heroes genoemd, van JCI Nederland. Dit doen ze door het opleiden van coaches binnen JCI en het beschikbaar stellen van kennis en materiaal. Daarnaast leveren ze uitgebreide Insights Discovery profielen tijdens de Dutch Academy, het jaarlijkse leiderschapsweekend van JCI. Ook spelen ze een grote rol in de ondersteuning van het bekende '1000-kansen' project van JCI door ook daar hun diensten ter beschikking te stellen en daarmee de werkeloze jongeren op weg te helpen naar een baan. Dit maakt Insights een partner van onschatbare waarde voor JCI Nederland.

Met een partnership voor drie jaar kijken beide partijen verder dan het one-year-to-lead-beleid van JCI waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en er binnen JCI gewerkt kan worden met een professioneel, wetenschappelijk valide en zeer toegankelijk instrument. De kleurentaal van Insights biedt een intuitief raamwerk om jezelf en anderen beter te leren begrijpen en op positieve manier je eigen ontwikkeling te sturen. Dit sluit naadloos aan bij de visie van JCI, die de ontwikkeling van de Local Heroes erg belangrijk vindt.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creeren. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie is te vinden op www.jci.nl.

100 jaar JCI

Lokale acties en wereldwijde impact, dat is wat JCI in de afgelopen 100 jaar heeft bereikt. De JCI beweging begon op 13 oktober 1915 in de Verenigde Staten door een actieve burger die een passie voor positieve verandering had. Sindsdien hebben miljoenen andere jonge actieve burgers zich samen verenigd om duurzame impact in hun eigen gemeenschap te creeren. Dit jaar vieren we dat we ons al 100 jaar inzetten voor een betere samenleving en een betere wereld.