Internationale spoorverbindingen in Centraal en West-China

De Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Wuhan en Chengdu en het Consulaat-Generaal in Chongqing hebben een overzicht geschreven over recente ontwikkelingen in het internationale spoornetwerk in Centraal en West-China.

Productiefaciliteiten in China schuiven steeds verder landinwaarts. Daarom bieden nieuwe spoorverbindingen een sneller alternatief voor vervoer over zee. Europese markten zijn hiermee vanuit China direct bereikbaar over land, zonder eerst een omweg over zee te hoeven maken. Centraal en

West-China zijn daardoor niet langer China's `achterland'.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Onder de nieuwe spoorverbindingen zijn directe verbindingen tussen Wuhan (Centraal China) en Hamburg en van Chengdu en Chongqing (West-China) naar Lodz en Duisburg. Goederenvervoer via deze spoorlijnen is aanzienlijk sneller dan vervoer over zee en goedkoper dan luchtvervoer.

Chinese overheiden op alle niveau's hebben grote belangen bij deze internationale spoorverbindingen. Alle uitbaters van de lijnen bieden daarom subsidieregelingen aan, voornamelijk om vervoer van Europa naar China aan te trekken. Hiermee kunnen Nederlandse bedrijven in de beginfase van deze

spoorverbindingen hun voordeel doen.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het netwerk van ambassades, consulaten en NBSO's.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die deze ontwikkelingen in het Euraziatische spoornetwerk voor uw bedrijf biedt? Neem dan contact op met het NBSO in Wuhan:

NBSO Wuhan

Chief Representative: Judith van de Bovenkamp

Deputy Representative: Yuan Fei

T +86 (0)27 8576 6511

F +86 (0)27 8576 7511

E nbsowuhan@nbsowuhan.com

Download:

* Internationale Spoorverbindingen in Centraal en West-China

PDF document | 510,29 KB

Informatie van NBSO Wuhan, Consulaat-Generaal Chongqing, NBSO Chengdu over nieuwe spoorverbindingen Europa - China.

Internationale Spoorverbindingen in Centraal en West-China.pdf

Zie het origineel.