Rani Therapeutics(TM) verwerft serie C financiering

Investering in de versnelde ontwikkeling van een baanbrekend platform voor orale biotherapeutische producten

SAN JOSE, Californie, 26 mei 2015 /PRNewswire/ -- Rani Therapeutics kondigde vandaag aan dat diens serie C financieringsronde nu is afgesloten. Onder de deelnemers bevonden zich Novartis, Google Ventures, life sciences durfkapitaalfonds InCube Ventures, online durfkapitaalfonds VentureHealth, en een aantal extra investeerders.

"We staan aan het begin van een spannende nieuwe groeifase voor Rani, en deze financiering helpt ons het risico van ons platform te blijven verlagen en de benodigde infrastructuur op te zetten voor klinisch onderzoek en wat daarop volgt," zei Mir Imran, voorzitter en CEO Rani Therapeutics. "We streven ernaar onze belofte na te komen om de manier waarop biologische medicijnen aan miljoenen patienten worden toegediend radicaal te transformeren, en deze financiering is daarbij een belangrijke stap in de goede richting."

Het bedrijf is onlangs ook een samenwerkingsverband aangegaan met Novartis, waarbij haalbaarheidsstudies horen die evalueren hoe specifieke Novartis biologische geneesmiddelen in de bloedstroom kunnen worden gebracht door middel van Rani's unieke toedieningsweg.

"We leven heden ten dage in een tijd van ongekend snelle vorderingen in de biowetenschappen," zei Blake Byers, beherend vennoot van Google Ventures. "Wij zijn enorm verheugd door de uitstekende reputatie van het team met preklinische studies, en kijken uit naar de dag waarop Rani de levens van patienten zal verrijken."

Verdere investeerders van deze financiering zijn onder andere de Stevanato Group, Crystal Horizon Investments, Pinemount Investments, en het Pacific Venture Opportunity Fund, en ook Buttonwood Funds, die als vervolginvesteerder werd aangetrokken.

Over Rani Therapeutics

Rani Therapeutics heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld voor de orale toediening van peptiden, eiwitten en therapeutische antilichamen, die tot op heden alleen door middel van injecties kunnen worden toegediend. De aanpak en technologie voor Rani Therapeutics werden gecreeerd in InCube Labs

[http://www.incubelabs.com/], een multidisciplinair biowetenschappelijk R&D laboratorium dat zich op baanbrekende medische innovatie richt. InCube wordt geleid door Mir Imran, een productieve medische uitvinder, ondernemer en investeerder. Kijk voor meer informatie op www.ranitherapeutics.com

[http://www.ranitherapeutics.com/].

Contact: Stephanie McGrory, +1.408.457.3730, stephanie@incubelabs.com [mailto:stephanie@incubelabs.com]

Rani Therapeutics

Web site: http://www.ranitherapeutics.com/