Nieuwe aannemers groenonderhoud in Helmond


Bewoners hebben het misschien al gemerkt, in een aantal wijken in Helmond wordt het groenonderhoud sinds dit jaar door een andere aannemer uitgevoerd. Er zijn nu drie aannemers die het werk in Helmond mogen uitvoeren.

Helmond is bij het groenonderhoud opgedeeld in drie gebieden: ten westen van het oude kanaal, tussen de twee kanalen in en ten oosten van het nieuwe kanaal. De verdeling is als volgt:

* Du Pre Groenprojecten: Brandevoort, Stiphout, Warande, Mierlo-Hout en Helmond West (ten westen van het oude kanaal)
* W&E Van Kasteren Cultuurtechniek: Helmond-Noord, Binnenstad, Suytkade en bedrijventerreinen Hoogeind, Bokhorst, Rietbeemd en De Weyer (tussen de kanalen)
* Atlant groep: Helmond-Oost, Dierdonk, Rijpelberg, Brouwhuis en bedrijventerrein BZOB (ten oosten van het nieuwe kanaal en de wijk Helmond-Oost).

Contract voor twee jaar

De gemeente is met de drie aannemers een contract aangegaan voor 2015 en 2016. Daarna is er nog de mogelijkheid om het contract twee keer met een jaar te verlengen.

Vragen, opmerkingen of meldingen

De aannemers doen hun best om het groenonderhoud zo goed mogelijk uit te voeren, binnen de met de gemeente gemaakte afspraken. Mensen die vragen of opmerkingen hebben over het groenonderhoud, kunnen terecht bij het contactformulier op deze website. Klachten of meldingen over het groenonderhoud
kunnen worden doorgegeven via het online meldpunt.

Arbeidsplaatsen voor mensen met een uitkering

Naast de vakbekwame hoveniers, wordt er vanaf dit jaar ook meer gebruik gemaakt van mensen die voorheen een uitkering ontvingen. Deze mensen vinden hiermee hun plek terug op de arbeidsmarkt en kunnen zo weer zelf voor hun inkomen zorgen. Dit was altijd al onderdeel van het contract dat de
gemeente met de aannemers aanging, maar deze keer is daar door de gemeente extra op gelet bij het gunnen van de opdrachten. De gemeente keek niet alleen naar de prijsopgave van de aannemers, maar ook of zij mensen uit een uitkeringssituatie willen inzetten en hoeveel arbeidsplaatsen zij
beschikbaar stellen voor jongeren die een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) volgen.

Du Pre Groenprojecten stelt, naast de drie verplichte fulltime arbeidsplaatsen, nog tien extra arbeidsplaatsen ter beschikking voor mensen met een uitkering. W&E Van Kasteren Cultuurtechniek zet drie fulltime mensen in en daarnaast acht personen met een uitkering en vijf jongeren die een
BBL-opleiding volgen. De Atlant Groep werkt met 60 mensen in Helmond die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiermee zijn er in 2015 en 2016 in totaal 29 fulltime functies in het groen ingevuld door mensen die eerst een uitkering ontvingen.