Voorkom overschrijding van uw Pgb-budget(26-05-2015)


RSS

Volwassenen, jeugdigen en hun ouders kunnen op grond van de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een Persoonsgebonden budget (Pgb) aanvragen voor zorg aan huis.

Vanaf 1 januari 2015 krijgt u het Pgb niet meer op uw eigen bankrekening gestort. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzorgt de betalingen vanuit uw budget.

Zelf hoogte budget bijhouden

De SVB heeft echter nog niet alle budgetten en ingediende declaraties verwerkt in het systeem waarop u kunt zien hoeveel budget u nog over heeft. U moet daarom zelf goed bijhouden hoeveel u hebt gedeclareerd en hoe hoog uw budget nog is. Wij willen voorkomen dat u op het einde van het jaar
geen ondersteuning meer kunt inkopen, omdat uw budget al op is. De SVB streeft ernaar rond de zomer alles in het systeem te hebben verwerkt. U kunt dan in `Mijn PGB' op de website van de SVB altijd uw budget en betalingen bekijken.

Brief Sociale Verzekeringsbank

Alle inwoners met een PGB voor het inkopen van zorg via de Wmo of Jeugdwet hebben van de SVB een brief ontvangen. In deze brief wordt uitgelegd welke problemen er bij de SVB zijn en hoe die in de komende maanden worden opgelost.

Vragen

Hebt u vragen over uitbetalingen aan zorgverleners, neem dan contact op met de SVB. Met vragen over uw zorg of de hoogte van het Pgb kunt u voor WMO terecht bij uw gemeente en voor Jeugd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

* Folder SVB over Persoonsgebonden budget.pdfpdf(1,53 MB)
* Brief Sociale Verzekeringsbank (SVB).pdfpdf(33,06 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader