NL-Alert controlebericht op 1 juni


Op maandag 1 juni rond 12.00 uur wordt in heel Nederland de sirene weer getest en een NL-Alert controlebericht uitgezonden.

Is uw mobiel juist ingesteld?

Zo kunt u nagaan of uw mobiele telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen en kunt u ervaren welk signaal uw telefoon geeft bij de ontvangst van het bericht.

Hoe stel ik mijn mobiel in?

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Maar op sommige toestellen moet u dit handmatig doen. Ga daarvoor naar www.nl-alert.nl en volg de instructies op. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Wanneer ontvang ik een echte NL-Alert?

Stel, er breekt in uw straat een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Vanuit de meldkamer wordt dan een NL-Alert tekstbericht over deze (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. In dit tekstbericht staat precies wat er aan de hand is en wat
u het beste kunt doen. NL-Alert werkt ook als het telefoonnetwerk overbelast is.

Voorbeeld uit de praktijk

Dinsdag 12 mei is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te informeren over de grote brand in een recyclingbedrijf in Moerdijk. In het bericht werden omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.