Asbest vrijgekomen bij brand Forelstraat


Op maandagavond, 2e Pinksterdag, woedde in een garagebox aan de Forelstraat een hevige brand. De garagebox ging in vlammen op. Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen. Tijdens de brand is wel asbest vrijgekomen.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft dit bevestigd. De hulpdiensten adviseren eenieder in de directe omgeving de ramen en deuren te sluiten. We vragen u om niet naar de Forelstraat te gaan. De directe omgeving is afgezet.

Wat kunt u zelf doen?

* Voorkom dat stukjes asbestcement in uw woning terechtkomen, bijvoorbeeld via uw schoenen, fiets, kinderwagen e.d.Trek uw schoenen buiten aan en uit tot dat uw wijk is schoongemaakt.
* Ga in geen geval zelf de omgeving van uw huis schoonmaken. Alleen als er stukjes asbest het in- en uitgaan van uw huis belemmeren, kunt u die stukjes met een zachte bezem opzij schuiven. Daarna moet u die bezem buiten bij een afvoerputje goed afspoelen met water. Het door u opzij geschoven
materiaal zal door personeel van het deskundige bedrijf moeten worden opgeruimd.
* Voorkom dat kinderen gaan spelen met stukjes asbest. Zorg dat uw kinderen niet in het gebied komen waar asbest kan liggen.
* Wanneer u buiten het afgezette gebied stukjes asbest aantreft, meldt dit bij het informatiepunt van de gemeente, op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur: telefoonnummer 14 0492

De hulpdiensten doen verder onderzoek naar het type asbest en het verspreidingsgebied. Via onze website houden we u op de hoogte.