Benoeming van de heer T.H. Zwerus tot lid in de Orde van Oranje Nassau


Benoeming van de heer T.H. Zwerus tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Tijdens het jaarlijkse Hippinksterconcours in de omgeving van de Veldweg op pinkstermaandag 25 mei 2015 werd de heer T.H. (Harry) Zwerus (1946) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester heeft de heer Zwerus de bij de onderscheiding behorende versierselen uitgereikt.

De heer Zwerus is onderscheiden vanwege zijn grote inzet voor de pony- en paardensport in de gemeente Hattem. De heer Zwerus is een paardenman in hart en nieren en al vele jaren een actief ruiter. Sinds 1994 is hij, naast vrijwilliger, ook als bestuurslid actief betrokken bij de ruitersport.
Gedurende de jaren 1994 tot 2004 was hij bestuurslid, waarvan de laatste jaren voorzitter, van Ponyclub "De Driehoekruiters" te Hattem. De Driehoekruiters is in 2004 gefuseerd met de Landelijke Rijvereniging "De Marleruiters" tot "Hippisch Hattem". De heer Zwerus ging als bestuurder mee over
naar de overkoepelende stichting Hippisch Hattem en was gedurende de beginjaren van deze stichting secretaris van het stichtingsbestuur. Van 2011 tot begin dit jaar heeft hij de functie van voorzitter van Hippisch Hattem op zich genomen. Als voorzitter droeg hij de eindverantwoordelijkheid
voor de twee jaarlijkse grote hippische evenementen in Hattem: het Hippinksterconcours en de Molecaten Ruiterdagen.

Verder is hij als vrijwillig medewerker zeer actief betrokken bij de traditionele "Jacht achter de meute" welke dit jaar voor de 40^e maal door de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging is georganiseerd in de Hoenwaard in Hattem.

Daarnaast kan van de heer Zwerus gemeld worden dat hij zich, sinds de wederoprichting van het Sint Annagilde Hattem als lid van het bestuur met succes heeft ingezet om het gilde nieuw leven in te blazen.