Vierakkersestraatweg Wichmond afgesloten tijdens wegwerkzaamheden N314


Actueel

De provincie Gelderland start op 22 juni 2015 met werkzaamheden aan de N314 tussen de bebouwde kom van Baak en de aansluiting industrieterrein Revelhorst in Zutphen. Om sluipverkeer op de Vierakkersestraatweg tussen Vierakker en Wichmond te voorkomen, sluiten wij als gemeente deze weg af.

Sluipverkeer

De weg is niet berekend op veel verkeer. Met de afsluiting willen wij verkeersoverlast en onveilige verkeerssituaties voor schoolgaande kinderen op de fiets voorkomen. Deze maatregel is besproken met dorpsbelangenorganisatie Wichmond-Vierakker. Tijdens de afsluitperiode staat bij de rotonde in
Wichmond en op de IJselweg in Vierakker een verkeersregelaar om het verkeer goed door te verwijzen. De afsluiting duurt van 22 juni tot 10 juli 2015. Aanwonenden kunnen uiteraard wel de weg gebruiken.

Werkzaamheden N314

De volgende werkzaamheden staan in de planning:

* Reconstructie van de bebouwde kom van Baak
* Asfaltonderhoud rotonde Baak
* Reconstructie aansluiting N314 / Gelderhorst naar het industrieterrein Revelhorst en aanbrengen verkeersregelinstallatie.
* Op diverse locaties asfaltonderhoud fietspaden tussen Hummelo en Zutphen.

Afsluiting

Om het werk in Baak veilig uit te kunnen voeren, sluit de provincie de N314 binnen de bebouwde kom van Baak af voor het doorgaande verkeer. Het autoverkeer wordt met borden omgeleid, fietsers kunnen er wel door.

Omleidingen

* Op de N314 tussen Doetinchem en Zutphen wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de N316 (Hengelo - Vorden - Zutphen en omgekeerd) of via de N317 (Doesburg - Ellecom) en de N348 (Dieren - Brummen - Zutphen en omgekeerd)
* Toldijk, Steenderen en Baak blijven bereikbaar via de N314 komende vanuit Hummelo
* Industrieterrein de Revelhorst en Bronsbergen in Zutphen blijven bereikbaar vanuit Zutphen
* Fietsers worden tijdelijk omgeleid over het fietspad aan de andere zijde van de weg

Meer info

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij het Provincieloket van provincie Gelderland, (026) 359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl -www.gelderland.nl/provincieloket