Herijking Verkeersvisie


Het verkeersbeleid van de gemeente Apeldoorn wordt herijkt.

De huidige verkeersvisie is voor de periode 2010 - 2020 geschreven. In de tussentijd zijn er echter veel dingen veranderd. In het collegeakkoord 'Door!' wordt daarom een herijking van het verkeersbeleid aangekondigd.

De eerste fase van dit proces (november 2014 - april 2015) bestond uit twee delen. Op basis van statistisch onderzoek is een beeld van de ontwikkelingen in de afgelopen vijf jaar opgesteld.

Naar aanleiding van het statistisch onderzoek is in december 2014 door het college een consultatie van de dorps- en wijkraden en belangengroepen (waaronder fietsersbond, BOA, Transport en Logistiek Nederland) geweest. Het beeld dat door het onderzoek en de consultatie is ontstaan is verwoord
in de koersnota.

Via een Politieke Markt consultatie kunnen de raadsfracties hun mening hierover geven en waar nodig inhoudelijke en procesmatige aanwijzingen voor het vervolg meegeven. Als algemene informatie is een reisverslag opgesteld waarin alle achtergrondinformatie van de koersnota te vinden is.

De gemeente heeft bureau www.wijzijnwolf.nl gevraagd een kort filmpje te maken als een inleiding voor de raadsconsultatie op 11 juni 2015. Dit filmpje zal na vertoning op 11 juni hier op de site te zien zijn.

Documenten

* Verkeersvisie 2010 - 2020
* Koersnota
* Achtergrondinformatie koersnota (reisverslag)