Gezinsouders gezocht


Gezinsouders gezocht /

26 mei 2015 - Jeugdformaat zoekt enkele gezinnen in Delft om kinderen met gedragsproblemen tijdelijk op te vangen. Delftenaren met een pedagogische opleiding kunnen zich aanmelden.

Gezinshuisouders

Speciaal voor hen houdt Jeugdformaat een informatieavond. Deze vindt plaats op maandag 1 juni, van 19.30 tot 21.30 uur aan de Fleminglaan 16 in Rijswijk.

Opvang in een gezin

Jeugdformaat vangt kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen bij voorkeur op in een gezin. Zij wil de kinderen een veilig en stabiele omgeving bieden in een zo natuurlijk mogelijke omgeving; een gezin. En dan bij voorkeur zo dicht mogelijk bij hun vertrouwde omgeving.

Deskundige achtergrond

Voor deze kinderen zoekt Jeugdformaat mensen met een deskundige achtergrond die de zorg voor een tot vier kinderen op zich willen nemen, omdat ze thuis problemen hebben. De opvang is tijdelijk en kan varieren van enkele maanden tot anderhalf jaar.

Weekend en vakanties

Daarnaast is er behoefte aan ouders voor de opvang in het weekend en voor in de vakantieperiodes. Gezinshuisouders komen in dienst van Jeugdformaat en krijgen professionele ondersteuning bij de zorg voor deze kinderen. Kijk voor meer informatie op gezinshuisouder.nl over deze bijzondere
functies. U kunt zich hier ook aanmelden voor een van de informatieavonden.

Over Jeugdformaat

Jeugdformaat is de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Ze biedt professionele hulp aan kinderen en jongeren die het op eigen kracht even niet redden. Met circa 850 medewerkers, verspreid over 70 locaties biedt Jeugdformaat hulp aan ongeveer 7.000 gezinnen per jaar.
Daarnaast begeleidt zij bijna 1.100 pleeggezinnen en 37 gezinshuisouders.