Baggeren van de hoofdwatergangen in Ouderkerk aan de Amstel


* home
* nieuws

Waternet start binnenkort met het baggeren van de hoofdwatergangen in Ouderkerk aan de Amstel. Het gaat om het gebied tussen de rivier de Bullewijk en de Burgemeester Stramanweg.



Wat gaan gaat er gebeuren?

Er wordt zowel vanaf het water als de kant gewerkt om de bagger zo goed mogelijk te kunnen verwijderen. De bagger wordt hierna afgevoerd naar een depot. Hierdoor hoeft dit niet op de smalle bermen langs wegen te worden gezet. Zo wordt overlast voor de zoveel mogelijk voorkomen.



Waarom baggeren?

Waternet onderhoudt namens het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de hoofdwatergangen. Het waterschap is ervoor verantwoordelijk de aan- en afvoer van water te kunnen garanderen.
In de loop van de tijd ontstaat een baggerlaag door onder andere plantenresten die naar de bodem zakken. Een dikke laag bagger zorgt ervoor dat het water te ondiep wordt. Daardoor kan er minder water door de sloten stromen, waardoor er onvoldoende water in korte tijd kan worden afgevoerd.
Ondiep water heeft ook negatieve invloed op onder andere de visstand.



Wanneer vindt het plaats?

Vanaf juni 2015 starten de baggerwerkzaamheden. De werkzaamheden zullen ongeveer drie maanden in beslag nemen. Wij vragen om uw begrip voor enige verkeershinder of overlast die u ten gevolge van de uitvoering van de werkzaamheden mocht ondervinden.



Meer weten?

Waternet baggert in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zie ook www.waternet.nl