Raad begeleidt leerlingen tijdens jaarlijks debat


26 mei 2015

Voor de derde- en vierdejaars studenten van de Zeven Linden staat maandagmiddag 1 juni 2015 in het teken van politiek. Zo'n 120 leerlingen hebben een fictieve partij opgericht en een campagne bedacht.

De partijen gaan op 1 juni de strijd met elkaar aan tijdens een debat. Hardenbergse raadsleden beoordelen en begeleiden de leerlingen tijdens deze politieke middag.

Elk jaar bezoekt de Hardenbergse gemeenteraad de leerlingen van De Zeven Linden om leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek. Er doen dit jaar 120 leerlingen mee verdeeld over een aantal groepjes.

Beste voorstellen
De leerlingen gaan met elkaar in debat over door hun zelf bedachte voorstellen. De drie beste voorstellen worden door de gemeente nader beoordeeld op uitvoerbaarheid in de praktijk.

Vorig jaar zijn er voor het eerst twee van de drie ingebrachte voorstellen ook daadwerkelijk uitgevoerd. Een van de voorstellen, die mede naar aanleiding van de politieke markt is gerealiseerd, is het verbeteren van de toegankelijkheid van sporthal De Citadel in Dedemsvaart voor
minder-validen. Het andere voorstel dat naar aanleiding van de politieke markt is uitgevoerd, is het opnieuw bestraten van een deel van de Moeshoekweg tussen Slagharen en Dedemsvaart. Hier was de klinkerverharding plaatselijk in minder goede staat.