VoorleesExpress in Zoeterwoude van start


Dit najaar wordt in Zoeterwoude gestart met de VoorleesExpress, een landelijk project dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt. Bibliotheek Rijn en Venen is voor dit project op zoek naar een cooerdinator en vier voorlezers.

De VoorleesExpress

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de
taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

Vacatures, vrijwilligers gezocht

De VoorleesExpress is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Er is behoefte aan een cooerdinator en vier voorlezers.

Cooerdinator

VoorleesExpress Rijn en Venen zoekt cooerdinator
Cooerdinatoren begeleiden gedurende een voorleesseizoen circa vijf gezinnen en de daarbij behorende voorlezers. Dankzij de cooerdinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en weet de projectleiding hoe het project verloopt.

Lees onderaan de pagina de volledige vacaturetekst.

Voorlezer

Voorlezers lezen 20 weken lang voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit vindt plaats op een vaste doordeweekse dag, een uur lang.

Lees onderaan de pagina de volledige vacaturetekst.

Bijlagen





* Vacaturetekst cooerdinator VoorleesExpress Zoeterwoude.pdfpdf(317,47 KB)
* Vacaturetekst voorlezer VoorleesExpress Zoeterwoude.pdfpdf(320,13 KB)