Start de zevende Almeerdaagse vanuit Almere Centrum


26 mei 2015

Start de zevende Almeerdaagse vanuit Almere Centrum

[IMG]

Almeerdaagse door HeOpa.nl

De Almeerdaagse is het grootste meerdaagse wandelfestijn van Flevoland. Van 2 tot en met 7 juni samen wandelen en genieten. Maak vrienden met wandelaars die ieder jaar terugkomen. Geniet van de prachtige architectuur in Almere Poort of de natuur, zoals de Oostvaardersplassen. Kunst in vele
vormen. Historische zaken als wrakken van schepen die honderden jaren geleden zijn vergaan. Resten van wat 10.000 jaar geleden werd achtergelaten door tijdelijke bewoners.

Start in Poort

Zes dagen zijn er routes van 5 tot 50 kilometer. De deelnemer kiest zelf hoeveel dagen, welke dagen en welke afstanden bij de persoonlijke prestatie en ambitie passen. Uit de enquete, gehouden na de Almeerdaagse 2014, bleek dat de deelnemers het erg op prijs stellen als er op verschillende
locaties kan worden gestart. Daarom kan er ook dit jaar weer vanuit verschillende locaties met de wandelingen gestart worden, zoals vanuit Almere Centrum. Om het evenement toch op een centraal punt te concentreren is gekozen voor steeds dezelfde finish.

Wandelknooppuntensysteem

Inmiddels is een wandelknooppuntensysteem ontwikkeld, waardoor op eenvoudige wijze trajecten kunnen worden gecombineerd tot routes van verschillende lengte, met verschillende startlocaties en toch dezelfde finishlocatie.

De start is op verschillende locaties in de directe omgeving van de NS-stations Almere Poort, Almere Centrum, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. De finish van alle wandelingen van de Almeerdaagse is dit jaar bij het NS-station Almere Buiten.

Meer informatie vindt u op de website van de Almeerdaagse.